Behandeling

Het lichaam streeft naar herstel, een behandeling helpt het lichaam de weg ernaartoe te hervinden.

Behandelmethode

De behandelingen in de Keizer Rugpoli vinden hun oorsprong in de succesvolle klassieke Sickesz methode. In veertig jaar tijd heeft dr. Eppe D. Keizer met voortschrijdende kennis en kunde deze methode verder ontwikkeld, waardoor het een geheel eigen vorm gekregen heeft: de Dr. Eppe Keizer Methode®.

Deze methode van behandelen is gericht op het oplossen van de specifieke bindweefsel spanning die de specifieke stand afwijking veroorzaakt heeft. Dit is een zeer vernieuwende vorm van behandelen.

Een stand afwijking van een wervel geeft een verstuiking van de facetgewrichtjes,

resulterend in een gestoorde functie van deze gewrichtjes met zwelling, pijn en zenuw irritatie. En het geeft een asymmetrische chronische belasting van de tussenwervelschijf, waardoor mogelijk een hernia kan ontstaan.

Onze manier van werken
De oorzaak van uw klacht ligt vaak ver buiten het gebied van uw klacht. Daarom nemen wij binnen onze werkwijze naast de wervels, ook het bekken, de schedel, de atlas en de grote gewrichten mee. Daarmee worden ook vele nevenklachten verholpen.

Hieronder leest u hoe een behandeling gaat en welke klachten ermee kunnen worden verholpen.

Behandeling bekken

We beginnen altijd met het bekken. Vervormingen van het bekken leiden tot bekkeninstabiliteit, pijn in heupen en benen en rugpijn.

De stand van het bekken heeft invloed op je wervels en schoudergordel. Het bekken is goed te behandelen, deze behandeling legt de basis voor de behandeling van rug, schouders en nek. De behandeling van het bekken is pijnloos en zacht.

Behandeling lage rug

Na de behandeling van het bekken volgt de lage rug.

Vanuit de lage rug kunnen hernia beelden ontstaan, rugpijn, problemen met de stoelgang en de dikke darm.

Behandeling middenrif

De overgang naar de borstkas veroorzaakt pijn en moeite met doorademen.

Het is het gebied van het middenrif. Hier komt ook de zenuw vandaan die naar de geslachtsorganen en het begin van de dikke darm gaat. Dit is waar de spastische dikke darm vaak zijn oorsprong vindt.

Afspraak maken

Behandeling tussen de schouderbladen

Wat hoger in de wervelkolom komen we in het gebied van de lever, galblaas en dunne darm.

Hier kan pijn ontstaan in de wervels en hun verbinding met de ribben onder de punt van het schouderblad.

Behandeling maagstreek

Weer wat hoger in de wervelkolom komen we in het gebied van de maag. De maag is erg gevoelig voor veranderingen op dat niveau. Bij kinderen die geturnd hebben of een verdedigingssport hebben gedaan, vinden we vaak kenmerkende afwijkingen die zeer pijnlijk kunnen zijn. Gelukkig is dit te verhelpen.

Ongevallen veroorzaken hier ook vaak pijnlijke wervels en ribben onder het schouderblad. Het kan ook een beklemmend of pijnlijk gevoel op de borst geven.

Behandeling borstwervels

De bovenste borstwervels zijn ook een bron van migraine en hoofdpijn. Vaak komt pijn in een schouder of arm uit de derde borstwervel.

Behandeling nek

Dan komen we bij de nek. Elke afwijking in de nek kan hoofdpijn geven. En natuurlijk nekpijn of een stijve nek.

De nek en de bovenste borstwervels zijn het gebied van de whiplash schade.

Behandeling Atlas

Altijd onderzoeken we de atlas wervel, dit is de bovenste nekwervel direct onder de schedel.

Veranderingen van de atlas geven veel problemen met pijn en duizeligheid en lichaamsbalans.

De atlas kunnen we niet los zien van de schedel en het kaakgewricht. Problemen met het kaakgewricht, zoals een klikkende pijn bij kauwen kun op hun beurt ook weer invloed hebben op de eerder genoemde atlas. Daarom nemen we dit allemaal mee in de behandeling.

Behandeling ribben

Van groot belang is het beoordelen van spanning op het borstbeen. De rib-aanhechtingen op het borstbeen kunnen erg pijnlijk worden door spanning op de rib.

Een borstwervel die wat verdraaid staat geeft altijd reactie in de ribben. Het verhelpen van die spanningen maakt de ademhaling weer vrij. Bij vrouwen die bestraald zijn voor borstkanker is dit soms een verlossing.

Behandeling schoudergewrichten

Als het bekken, de wervelkolom en schedel-atlas weer in balans gebracht zijn, kijken we naar de schoudergewrichten, de sleutelbeen gewrichtjes en de ellebogen.

Een tennisarm is meestal een verschuiving van het spaakbeen.

Stand heupen, knieën en enkels

De stand van de heupen wordt beoordeeld, net zoals die van de knieën en de enkels.

Vanzelf vloeit hier de beenlengte uit voort. Een bekken-scheefstand of bekkentorsie wordt vaak aangezien voor een beenlengte verschil.

Zodra deze dan ook opgeheven is, kan je echt zien of er daadwerkelijk een verschil in beenlengte is. Een echt beenlengte verschil komt vrijwel altijd door een wat korter linker bovenbeen. Elk verschil wordt tot op de millimeter aangepast met een hakje.

Behandelduur

Dit uitgebreide onderzoek en de uitgebreide behandeling van de gevonden problemen vraagt doorgaans slechts twee zittingen. Daarna mag de tijd aan het herstel werken en vindt nog één controle plaats waarbij we vaak nog wat verder mogen corrigeren. De punten op de i.

Of er eventuele verdere controles plaatsvinden, bepaalt u als patiënt zelf.

Afspraak Na een behandeling

Gemiddeld leiden 2 tot 3 behandeling doorgaans tot verbetering van klachten

We onderzoeken het hele lichaam, zo behandelen we de oorzaak i.p.v. het gevolg, op een vernieuwende manier

Bel mij terug