Musculoskeletale geneeskundig arts Eppe Keizer

 

Dr. Eppe Keizer

Mijn naam is Eppe Keizer en ik ben geboren tijdens de naoorlogse geboortegolf in 1947.

De studie geneeskunde heb ik doorlopen aan de Rijksuniversiteit Leiden, die ik nog steeds een warm hart toedraag. Hierna ben ik mij verder gaan bekwamen in chirurgie, verloskunde en gynaecologie. Daarna ben ik uitgezonden voor ontwikkelingssamenwerking naar Kenya. Na deze leerzame en prachtige tijd werd ik huisarts in Lelystad.

Hier heb ik samen met anderen een gezondheidscentrum opgericht. In de zeventiger jaren was dat erg revolutionair. Er waren nog maar 4 andere centra verspreid over Nederland. De zeventiger jaren waren ook de jaren van de opkomst van de zogeheten alternatieve behandelingen. Deze boeiden mij bijzonder. Ik volgde een aantal jaren acupunctuur en homeopathie.

De zeer belastende gevolgen van een ongeval, vroeg in mijn studententijd, maakten mij het moeilijk mijn dag te volbrengen. Dit type ongeval zou later “whiplash” genoemd worden. Een studiegenoot had iets geks geleerd van een bijzondere mevrouw en deed iets in mijn nek. Direct had ik weer zuurstof in mijn hoofd, ik kon weer nadenken, mijn hoofd draaien en goed uit mijn ogen kijken.

Een wonder dus. Dit wilde ik ook kunnen doen. En zo ging ik in opleiding bij de arts mw Sickesz die haar methode orthomanipulatie noemde. Een geheel nieuwe methode van diagnostiek en behandeling.

Deze methode pas ik nu toe vanaf 1980.

Op een onderzoek naar de waarde van deze krachtige methode ben ik gepromoveerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam in 1990. Dit leverde indertijd een storm van protest op binnen de gevestigde medische orde. Maar ja, wie geneest heeft gelijk, en dat lieten drieduizend patiënten zien.

De orthomanipulatie, die nu Musculoskeletalegeneeskunde heet, heeft zich in onze praktijk in de loop van ruim 44 jaar steeds verder ontwikkeld. Voortschrijdend inzicht en veel kennis vergaring in binnen- en buitenland houden dit nog steeds gaande. We realiseren ons dat we inmiddels een eigen heel zachte en zeer effectieve methode ontwikkeld hebben, waaraan ik mijn naam gegeven heb: de Keizermethode.

Bel mij terug