Huilbaby (KISS-syndroom)

Het lichaam streeft naar herstel, een behandeling helpt het lichaam de weg ernaartoe te hervinden.

Huilbaby (KISS-syndroom)

Het valt niet mee voor een lichaam om door een nauw geboortekanaal geperst te worden. Vooral de schedel heeft het zwaar te verduren. Vandaar dat er gesproken wordt over het geboortetrauma, waar pasgeborenen last van kunnen hebben.

We zien we een drietal probleem gebieden waarmee de ouders bij ons komen:

  • De baby huilt veel, erg veel en is niet tot bedaren te brengen. Dit heet ook wel het KISS-syndroom of huilbaby’s zoals ze vaak genoemd worden. Het brengt de ouders soms tot wanhoop.
  • Er is een voorkeurshouding of dwanghouding, de baby voelt zich ongemakkelijk in een normale houding.
  • Voedingsperikelen, krampjes, opboeren voeding, niet ontspannen kunnen zijn. Moeders zijn scherpe waarnemers en zien/ voelen dat de baby niet lekker in zijn/haar vel zit.

Bij andere behandelaars ligt de nadruk doorgaans op een verschuiving van de atlas. Dit zien wij zelden. Wel zien we dat er altijd een verschuiving van delen van de schedel is. Vrij logisch ook. Dit is met zeer zachte vingers te verhelpen, waardoor de spanning in de schedel wegvalt en de baby ter plekke ontspant.

De borstwervels hebben door de spildraai onder het schaambeen van de moeder door ook nogal eens wat scheefstand. Dit wordt ook behandeld. Heel soms is een tweede sessie nodig.

Afspraak maken
Bel mij terug